Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Αλήθεια, για ΤΙ εξεγειρόμαστε?

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από το χρήστη του tvxs, mediaspotgr:

το blog ειναι http://mediaspotgr.blogspot.com/

"Εξεγείρονται όλοι και ο καθένας για την πάρτη του.
Εξεγείρονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξεγείρονται οι αγρότες και ζητούν περισσότερα χρήματα, υποστήριξη του εισοδήματος τους, και οικονομικές ενισχύσεις.

Ζητούν από την κυβέρνηση, την κάθε κυβέρνηση, παροχές και χρήμα όπως το παιδάκι ζητά από τους γονείς του περισσότερο χαρτζιλίκι, αντί να ζητούν να διαφεντεύουν μόνοι τους τη ζωή τους και τις τύχες τους. Αντί να ζητούν η βούληση τους να είναι αυτή που θα κατευθύνει και θα χαράζει την πορεία της χώρας που ζούνε.

Ζητούν σαν τους επαίτες και σαν μικρά παιδιά από τον αυστηρό πατέρα τους. Συμβιβάζονται και αποδέχονται το δουλικό μοντέλο της διακυβέρνησης που θέλει το λαό και τον πολίτη μικρό παιδάκι να ζητάει ελεημοσύνη από τα αφεντικά.

Σαν και να μην είναι το κράτος αυτό δικό τους, σαν να μην είναι αυτοί που το αποτελούν σαν και να μην μπορούν να έχουν καμιά παρέμβαση σε αυτά που συντελούνται και γίνονται γι΄ αυτούς, χωρίς αυτούς. Και δεν έχουν.

Αλλά το μόνο που ζητούν δεν είναι η δυνατότητα να διαχειρίζονται την δική τους ζωή, αλλά χρήμα, αυτό μόνο ζητούνε από αυτούς που τους διαφεντεύουν. Γιατί έτσι έχουνε μάθει, να έχουνε αφέντες.

Και όταν τα οικονομικά αιτήματα τους «τακτοποιούνται» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λουφάζουν όλοι και γίνονται ο χαρτοπόλεμος στις κομματικές συγκεντρώσεις, γίνονται ο πασατέμπος της εξουσίας, και το άλλοθι της δημοκρατίας τους.

Στοιβάζονται «δημοκρατικά» στα κομματικά γραφεία και κάνουν ουρές στους βουλευτάδες τους για ένα διορισμό, για μια θέση, για ένα ρουσφέτι.

Τι και αν τους αποκλείουν από την συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, τι και αν τους στερούν κάθε δυνατότητα έκφρασης, τι και αν αλλοιώνουν την βούληση τους με παρωδίες εκλογικών νόμων, τι και αν τους αρπάζουν τον ιδρώτα τους με μίζες, με δομημένα ομόλογα, με φακελάκια, και με κάθε λογής άλλα τερτίπια και καμώματα, αυτοί ζητούν μόνο χρήμα.
Λίγα ή περισσότερα ευρώ ακόμα για να το βουλώσουν, για να αποτραβηχτούν ήσυχοι και να αφήσουν τους άλλους, τα αφεντικά, να κάνουν την δουλειά τους.

Δεν έχουν άλλες αξιώσεις, δεν νιώθουν το πόθο να διαχειριστούν τη ζωή τους, να θέσουν μόνοι τους τα όρια της ζωής τους, οι βουλευταδες του νομού τους θα «καθαρίσουν» γι΄ αυτούς όταν έρθει η ώρα να ζητήσουν ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, μια θέση στο δημόσιο, η ακόμα και ένα εισιτήριο για να πάνε να ψηφίσουν

Ραγιάδες και στην ψυχή και στο μυαλό. Σκλάβοι που ζητούν αφεντάδες για να τους κηδεμονεύουν και να τους επιβάλλονται ακόμα και με το βούρδουλα , δίνοντας τους λίγα από τα ψίχουλα που ζητάνε.

Δεν έχουν μάθει ακόμα, και δεν θέλουν, να είναι ελεύθεροι. Αυτοί έτσι μάθανε στη λοβιτούρα, στη κλάψα, στο ψέμα, στη μικροαπατεωνιά, στο «γλείψιμο», και στο προσκύνημα. Πουλάνε την ψυχή τους για λίγα ευρώ, για να έχουν την «ησυχία» τους στο κλουβί τους.

Αυτός ο λαός αξίζει τελικά των δεινών του."


και


"Έγινε μια πρόταση για αλλαγή του ήδη καλπονοθευτικου εκλογικού νομού απο τον υπουργό εσωτερικών, αλλά δεν είδα κανένα απο τους πολίτες της χώρας να διαμαρτυρηθεί για αυτό, να απαιτήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων του.

Οι πολίτες στην πλειοψηφια τους ζητούν άλλα πράγματα , ζητούν παροχές , χρήμα και ενισχύσεις. Υπάρχει και μια μικρή μειοψηφία που εντάσσεται στο ανανεωτικό ρεύμα αυτής της κοινωνίας που ζητάει δημοκρατία, ζητάει να μπορεί να ορίζει την τύχη και την πορεία αυτής της χώρας ο λαός της. Αλλά δυστυχώς αυτοί που το ζητούνε είναι πολλοί λίγοι.

Τα ζητήματα του αύριο έχουν τις ρίζες τους στο σήμερα και στο χτες. Αυτά που δεχόμαστε σήμερα θα τα βρούμε αύριο μπροστά μας και θα καθορίσουν τις τύχες μας.


Ζητούν οι αγρότες οικονομικές ενισχύσεις , επιδοτήσεις, ενώ θα έπρεπε να ζητούν συμμετοχή στη διαμόρφωση της ιδίας της ζωής τους.
Το πρόβλημα δεν λύνεται με την επιπλέον ενίσχυση μιας μερίδας αγροτών , το πρόβλημα είναι συνολικότερο και αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες.
Αφορά το πολιτικό σύστημα που έχουμε ως χώρα, την δημοκρατικότητα του, και τον σεβασμό της λαϊκής βούλησης σαν τη μοναδική και κυρίαρχη εντολή στην διακυβέρνηση της χώρας.
Με άλλα λόγια το τι είδους κράτος θέλει να έχει ο πολίτης, πρέπει να το αποφασίζει μόνος του.

Η πρόταση Παυλοπουλου προς το Πασοκ αναδεικνύει με τον πιο παραστατικό τρόπο πως καταστρατηγείται κάθε θεσμός που εκφράζει την βούληση του λαού, και κάθε ίχνος δημοκρατικότητας σε αυτό τον τόπο.

Πρότεινε λοιπόν ο υπουργός εσωτερικών την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου, που θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, με την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 50 έδρες!!! για να μην μπορεί να εκφραστεί ο λαός μέσα απ΄ οποιαδήποτε ψηφοφορία. Έτσι για να εκφραστεί η δημοκρατικότητα των θεσμών αυτής της χώρας, και για να αναδειχτεί η δημοκρατία.

Καλύτερα όμως θα ήταν με την ανάδειξη το πρώτου κόμματος να καταργούσαν αυτόματα όλα τα άλλα, έτσι το κόμμα που θα έρχεται πρώτο να ασκεί ανεμπόδιστα τα "καθήκοντα" του, και την διακυβέρνηση της χώρας για 4 χρόνια.

Και εδώ θα μπορούσε να γίνει μια επιπλέον τροποποίηση, γιατί 4 μόνο χρόνια, ίσως θα μπορούσε για χάρη της ησυχίας των πολιτών και της απρόσκοπτης σταθερότητας που οι πολίτες ζητούν και οι συνθήκες επιτάσσουν , για χάρη της δημοκρατίας η περίοδος που θα μπορούσε να κυβερνά το πρώτο κόμμα, χωρίς την παρουσία άλλων κομμάτων ή και βουλής, να ήταν μέχρι της ολοκληρώσεως του προγράμματος του, όταν αυτό έκρινε ότι είχε ολοκληρωθεί.

Επιτέλους η δημοκρατία βρίσκει το δρόμο της."

Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο...Καλή δύναμη να έχουμε και νευραλγικούς στόχους.
 
Free Hit Counter Website counter